Над 1700 артисти получават творческа стипендия благодарение на програмата  Днес,

...
Над 1700 артисти получават творческа стипендия благодарение на програмата  Днес,
Коментари Харесай

УС на НФК прие резултатите по Програма „Творчески стипендии“

Над 1700 актьори получават креативна стипендия с помощта на програмата

  Днес, 15 юли 2022 година, Управителният съвет на Национален фонд „ Култура “ одобри резултатите по Програма „ Творчески стипендии “. Бяха подадени 2754 кандидатури, от които 1730 са утвърдени за финансиране. Одобрените претенденти ще получат креативна стипендия в размер на 4064 лева
 Основната цел на програмата е да обезпечи финансова поддръжка на български създатели и актьори в региона на всички изкуства, както и на други експерти от региона на културата, упражняващи своята специалност на свободна процедура, посредством кандидатстване пред Национален фонд „ Култура “. Чрез програмата ще се разреши подкрепяне на необятен кръг от актьори и културни дейци да продължат работата си, както и обезпечаване на условия за основаване на креативен артикули.
 Резултатите може да видите на интернет страницата на НФК .
 Екипът на НФК прави и значимо конкретизиране по отношение на договорите: Подписването на договорите по изключителните стратегии на НФК следва да се случи двустранно и по електронен път. Екипът на НФК ще се свърже с всички утвърдени претенденти с насоки.
 Повече вижте .
 Във вчерашния ден бяха оповестени и резултатите по „ Програма за възобновяване и развиване на организации в региона на обичайния цирк “. Резултатите могат да бъдат разгледани . Програмата има за съществена цел да поддържа обичайни циркове в България и техния потенциал за развиване в пост-ковид обстановка. Индикативната сума на програмата е 1 000 000 лв..  
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР